onsdag 18 november 2009

Rejäla brön

Så var det dags igen!
Jag såg ett par sjyssta brön på Pärs brödbakslogg som jag tänkte att jag skulle pröva.

Både vetegrundsur och råggrundsur, vete och rågmjöl i surdegen.

Mums. Till skillnad från Pär så förlängde jag sista jäsningen där man viker till knappa fyra timmar, och skippade den sista kalljäsningen.

Mina blev banne mig fina också!

Sjyssta brön eller? Bröden var färdiga klockan 23, nästa morgon klockan sju när jag skulle smaka var ena brödet borta! Några i familjen hade tagit sig ett antal nattmackor. Jättegoda!

Må du få sjyssta brön,

2 kommentarer:

  1. Ser kanon ut! Det är ett rätt bra grundrecept som tillåter utsvävningar åt ena eller andra hållet. I princip kan man hälla i allt man tycker verkar gott. Prova gärna med lite vete- eller rågkross i fördegen. Blir extra gott.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Jag brukar skålla lite kross ibland för att göra brödet saftigare. Har du någon erfarenhet av morötter? Ska nog testa det nästa bak.

    SvaraRadera